Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2011. január 19., szerda

A Felhívás

Azt már most látom, hogy ehhez kevesek vagyunk így: én egyedül, mint állandó, és Oli meg a többi rokon, mint részidős munkatárs. És különbenis, én hülye csak most jövök rá, hogy nem kell izolálódnunk csak mert a Jancsit fejleszteni kell, és emiatt senkire és semmire nem érünk rá, mert ez mindennél fontosabb. Mindennél fontosabb, az biztos, de valahogy úgy kéne csinálni, hogy közben minket is érjenek impulzusok a világból és megmaradjanak az emberi viszonyaink.

Ezért lettem most blogger, hogy együttgondolkodhassak újra, mert én abban vagyok jó, hogy együttdolgozzak és együttgondolkozzak, úgy leszek lelkes és kreatív és úgy lesz energiám véghezvinni a terveket.
Pártoljatok, segítsetek, motíváljatok!

Szőjünk terveket! Találjuk ki együtt, hogy miket tanítsunk meg a Jancsinak, és hogyan, és honnan szerezzünk kitömött egeret vagy igazit. Építsünk együtt reciklált kartonból palotát, és vágjunk ki három nyulat cipősdobozból (ez utóbbit, Cellux barátnőim különösen vegyétek magatokra)!

A Jancsi nem sima gyerek, és a nem sima gyerekek szülei olykor segítségért folyamodnak.
Mi szellemi és baráti és támogatást szeretnénk kérni abban, hogy a Jancsi megismerje a világot, mi pedig a világ részei maradjunk.
Eddig nem nagyon kértünk tőletek segítséget ezügyben, mert azt gondoltuk, hogy mindenkinek megvan a maga rengeteg dolga, és pergő élete, de én most arra is rájöttem, hogy ezzel mindenki jól jár. Így megmaradnak, és nem tűnnek el a szülőség süllyesztőjében, olyan pótolhatatlanul csodálatos barátaitok, mint mi. Ha még nem vagy a barátunk ezúton azzá lehetsz (páratlan lehetőség). És ami a lényegek lényege, ezúton segíthettek egy tök aranyos kisfiúnak abban, hogy szuper jófej önálló felnőtt legyen. Sőt, nem is egynek, hanem kettőnek, mert itt van a Miska is, aki mindebből egyáltalán nem fog kimaradni, hanem hasznot fog húzni belőle. De még milyet!
Még gyorsan leszögezem, hogy senkitől nem várunk el semmilyen ígértet és elköteződést. Ha épp van ötleted, írd meg, ha van időd és kedved gyere el, és segíts barkácsolni, ha van egy felesleges kitömött majmod, törött csellód, fél kiló agyagod, add kölcsön, ha óriási zenegyűjteményed van tárd elénk. Csak amennyihez kedved s erőd van. És mi nagyon hálásak leszünk. És köszönjük!

Nemsokára jövök az első témakörrel és kiírom az ötletbörzét! Addig meg mondjátok, hogy milyen a terv!


19 megjegyzés:

  1. Habiszti zeneórákat vállalunk!!!

    VálaszTörlés
  2. Hello! E-mail címet adtok? Ugyan se celluxom, se törött cselló, de talán valami mégis akad. :-)

    VálaszTörlés
  3. Asztta-paszta! A legjobb blogirat a legjobb háttérpatternel :) :) Mostmár nemcsak a kedvenc családom vagytok, hanem a kedvenc blogom is :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Fruzsi!!!! Én a gyapjú-szappan-meleg víz:egyszóval együtt nemezeléssel tudnék beszállni!
    Vajon mit szólna JancsiKirály hozzá???
    Eszter

    VálaszTörlés
  5. Na, meg egyszer, egy masik poszt alatt mar irtam, de ide jobban illik:))
    Szoval, ha Jancsi orulne egy kutyabaratnak, hozzuk ossze Zuzmoval. Zuzmo marha nagy, de okos, szelid, kikepzett, BH vizsgas leendo terapias kutya. Lehet huzni a fulet, belenyulni a szajaba, kozosen setalni vagy csak nezegetni, ahogy Jancsi szeretne.

    VálaszTörlés
  6. Na, mégegyszer én is.
    Szívesen varrok valami puha, finom takarót, vagy állat formájú párnát, vagy bármit.
    Foltvarrás a hobbim.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Az én fiam is 2008 márciusában született, a lányom pedig 2010 októberében. :)

    VálaszTörlés
  9. Puha gyapjúból tudok készíteni pici, gyermekkézbe passzoló színes állatkákat. :) Amennyiben az ilyen dolog is hasznosnak számít. :)

    VálaszTörlés
  10. Drukkolok, az ötlet remek, majd igyekszünk a segítségnyújtáshoz felnőni.

    VálaszTörlés
  11. Fruzsi, az ero veled van!!!!!!!!!! En meg itt bo"go"k, hogy mennyire nagyon fasza, hogy meg elfaradva es kiapadva is mennyivel elenkebb es kreativabb vagy, mint mi sokan. Eljen, eljen, eljen! Meglasd Jancsibol olyan Janos vitez lesz, hogy me'g!!! Jovok majd en is, csak most kis ideig meg haziorizetben vagyok egy nagyobbacska dolgozat mellett. Pusz. Grubi

    VálaszTörlés
  12. Klasz itt vagyok, jövök, sokat.
    Ötlet meg akad, klasszak vagytok.

    VálaszTörlés
  13. Rajzórát, komoly zenei képzést vállalunk, bármikor.

    VálaszTörlés
  14. Ajánlom az Első jeleim című gyerekkönyvet, benne színes képekkel és olyan egyszerűbb jelnyelvi jelek rajzával, amiket talán Jancsika is meg tud tanulni, ha sokszor mutatjátok neki a saját kezetekkel. Ha sikerül, tud majd szólni például, hogy éhes vagy szomjas... Ha kérdésed van a témában, írj nyugodtan - nyelvész vagyok, és ez a szakterületem.

    VálaszTörlés
  15. Míg ki nem ötlöm, mi legyen az én hozzá okoskodásom, János királyfi épüléséhez.
    Addig is ajánlom, nektek az Adhat -Kaphat-hat oldalt.
    Bár mit, el tudtok cserélni, vagy csak nézelődni mert, találhattok olyat, amire épen szükségétek van. Lehet az bár mi, ott egy nagyon tündéri, csapat van. Még nyaralni, is lehet menni, náluk.
    Szóval, nagyon ajánlom, magam is, sokat dolgoztam, az ott kérő családoknak. Én is cserélgettem, klassz, nagyon. Jövök, naponta, ha már lessz ötletem, akkor konkrétummal. Jó volna tudni, helyileg, hol éltek ? Puszi

    VálaszTörlés
  16. Adhat kaphat oldal és Első jeleim! nagyon jó, ezek általánosságban véve nagyon hasznosak lesznek. minden kézműves feajánlónak is nagyon köszönöm, egy egy témához bármikor jöhet valami kis készítős dolog. videó, és hanganyagról nem is beszélve! e-mail címet pedig kitettem oldalra. oda is ehet írni, ha hosszabb dologról van szó vagy ilyesmi.

    VálaszTörlés
  17. Igen megnéztem már a lapodat, láttam e-mail címet.
    Körül néztem rendesen, így meg is találtam ami kellett : )). Annak meg, örültem, hogy Budapestiek vagytok. Pusza

    VálaszTörlés
  18. Én szívesen fuvoláznék Jancsinak, és éneklek is, ha szereti.

    VálaszTörlés