Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2011. március 31., csütörtök

Születésnapi árnyak

A Jancsi harmadik születésnapja, azt hiszem tökéletesen sikerült! Egyébként a sok hányattatásunk ellenére, azt elmondhatom, hogy János nem töltött több születésnapot kórházban, mint egy sima, átlagos gyerek (hacsak nem otthonszülöttekről beszélünk). A szülinapjain mindig itthon volt. Legyen is ez így mindig, és kiegészíteném még annyival, hogy az év összes többi napjára is ezt szeretném, (az összes év összes napjára). Köszönöm!
Szóval. A születésnapján minden úgy volt, ahogy a születésnapos óhajtotta. Mi nem volt tehát: torna, meg lejtőzés, meg elmenős programok, és gyerekzsúr. A Jancsi egy olyan öregúr lesz, aki szeret otthonmaradni és pizsamában újságot olvasni, és rázza a botját, ha az utcán gyerekek hangoskodnak.
Na de vissza a szülinapra. A következő dolgokat óhajtotta csinálni, és mindet csináltuk is, hisz lestük minden kívánságát: sétálni a nagymamájával, focizni a Miskával a kertben, Oli-Jancsi, Miska-Mama(Fruzsi) felállásban (7:4 oda). De a Sári (a raszta hajú játékos) is segített egy gólt kivédeni, úgyhogy majdnem 8:4. A Jancsi nagyon tud örülni a góloknak. Erről viszont nincs kép.
Aztán volt ajándékozás, tortaelfújás, tortamegnyalogatás, Halászjutka a szülinapi slágerével és nagy öröm (ezeket nem kérdeztük, hogy akarja-e, voltak és kész, nem volt apelláta). Kapott tornaeszközöket, egy új, nagyobb tornalabdát, és sárga rugós szamarat, kapott egy új házat a régi helyett, mert az igazából csak egy doboz volt, és nem volt kidíszítve, ez a mostani meg egy szép és nett domesztikált doboz, ami nem doboznak néz ki. Kapott ismeretterjesztő könyveket, merthogy múltkor a bolhapiacon pont egy könyves standnál rogytunk le a Jancsival és ezeket szúrtam ki szemközt. Az egyik címe az, hogy Az ember. Mi kell még ennél több? Kapott élethű plüssállatokat, duplót, és kap zenei ajándékot, de az még nem futott be, várjuk nagyon. Arról még lesz szó. Kapott ruhadarabokat és és mit még... egy piros autót, de azt inkább szerintem Oli kapta saját magától.
Ez itt az új ház teteje, nem egy új íróasztal vagy billentyű nélküli piros zongora:
Aztán volt táncikálás az új házban, és este, amikor végre valahára sötét lett (hülye nyári időszámítás), a nap fénypontjaként, egy születésnapi ünnepi árnyszínházi előadás, ahol a Jancsi születését, és első 3 évét feldolgozó hepiendes rémmesét tűztünk műsorra. Ebben a hős János kis házikóját elfújja a tornádó, és üres marokkal kell átkelnie a rengeteg erdőn, ahol farkasok, sárkányok, szörnyetegek, óriáskígyók és egyebek támadnak rá.
Úgyismint a négyes fokozatú agyvérzés
a nekrotizáló enterokolitisz

meg az alattomos BPD
de ő két kismadár pártfogó segítségével, mindent túlél, mindenkit lekaszabol,
és harci sérülésektől megrogyva kissé, de vidáman egyesül a családjával egy zöld réten. Aztán az újjáépített házikóba új lakó költözik, aki sokkal szerencsésebb, mert nála a meteorológus előre szól, hogy vigyázzon a tornádóval, vigyáz is, és az ő házát nem fújja el a szél, így aztán neki nem kell farkasokkal kardoznia kard nélkül, hanem mehet egyenesen a rétre a családjához.

Ez a történet röviden, és most, hogy évforduló van, kicsit gyakrabban jut eszembe a kelleténél. Meg az is eszembe jut minden nap, hogy de kár, hogy nem inkább ma van a Jancsi születésnapja.

De tavasz van és süt a nap és még szerencse, hogy nem decemberben szültem kora, mert akkor még a nap se süt és pártfogó madarak se csivognak. Így most igazából tök jól vagyunk, a Jancsi füligvigyorral éli napjait, és minden reggel kilovagol a sárga csikóján, amit elneveztünk együtt a fantáziadús Paci néven, merthogy a Jancsi kedvenc vicce az, hogy HA-PCI és a Paci majdnem ugyanilyen vicces. De ő választotta ezt a nevet, én felajánlottam több hasonlóan kreatív lehetőséget. Még kockacukrot is adott neki, nagyon szereti.
És csomót lehet vele mostanában beszélgetni, amiből kiderült, hogy jó volt a születésnapja, tudja, hogy 3 éves, a legjobb a foci és az árnyszínház volt, és azt is tudja, hogy ő nyert a fociban, mert ő a jobb. És még számtalan más dolgot mind tud. Azt is, hogy ki fiú és ki lány. Sose téved, úgyhogy ez kipipálva. A sárga ló például lány.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog szülinapot kívánunk Jancsikának!!!
    Reni, Gábor, Sára baba

    VálaszTörlés
  2. Látod, nem kell túlaggódni ezt a fiú-lány témát :) Mind igy kezdjük, és ilyenkor még tök egyértelmű az is, hogy milyen nemű Paci, a sárga ló, vagy a butaarcú zsiráf. Úgyhogy Jancsi tökjól tudja, amit más ennyi idős gyerek tud. Meg még egy csomó minden mást is, amiért nagyon büszke vagyok rá és a szüleire is!!! Csak igy tovább! És abszolut egyetértek vele: igenis ne zajongjanak más gyerekek, amikor neki szülinapja van :) Remélem, Sári kutya is tűrtőztette magát, és nem zavarta éktelen ugatással a mulatságot.

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse sokáig a hős Jancsi vitézt! Hát tudod Fruzsi, mindig is azt gondoltam hogy nagyon szerencsés kis srác ő, és leginkább azért mert ilyen családja van (ilyen mamája). Szóval ne bánkódj amiatt h kikaptatok fociban, abban a nagy fiúk mindig jobbak voltak/lesznek;)

    VálaszTörlés
  4. Egyrészt: Nagyon szeretlek. Például a mese miatt. Másrészt a Jancsi és Miska figurák naaaggggyon viccesek lettek. Igazán hasonlítanak magukra. Ezen felül nagyon tetszik Oli és a Te frizurád, de persze a legjobb, az a Jancsi mosolya és utána közvetlenül a Miska fejformája és füleinek elhelyezkedése. Tökéletes.

    VálaszTörlés
  5. Az árnymesén pityeregtem, mert nagyon megható volt, meg hepiend, meg hihetetlen élethű és cuki figurák.
    Látod, Jancsi pontosan tudta, hova kell születnie, hol lesz neki a legjobb!
    Hiányoztok!!!!!

    Csak mégegy utóirat: Sztereotip, tudom, de a fiúk tényleg jobbak fociban. Ez van :)

    VálaszTörlés
  6. Jancsi, egyszerűen szuper születésnapod volt! És a mese meg a paci, Neked vannak a legjobb fej szüleid a világon.
    galamb-kassa gabi

    VálaszTörlés
  7. Van a sárga csikónak csengője? meg uzsedáréuzsedom?

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük! a Jancsi hová születésével nem is volt gond sose, inkább a mikorral.
    Eszter! megkaptuk a kárdot! gyönyörű! Jancsinakvaló! és nagyon örülünk neki!köszi!
    a lónak nincs csengője, de majd teszünk rá és ezt elénekeljük.

    VálaszTörlés
  9. Én meg örülök, hogy örültök :)

    VálaszTörlés
  10. Hat megkesett taviratban kozlom, hogy boldog szulinapot kivanok az illetekesnek -- dehat igy Uj Zelandrol kicsit lassu a posta :D
    Olel titeket, Eda :)

    VálaszTörlés
  11. Szeretnénk újabb kalandokról olvasni!

    VálaszTörlés
  12. Csodálatos árnyszínházat hoztatok össze! A gyerekek mind megérdemlik.

    VálaszTörlés