Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2011. május 24., kedd

A Két koszos és napszagú kisfiúról

Először is, a Miska 7 hónapos és egy csomó mindent tud. Olyanokat, hogy csak ámulunk. Kúszik meg mászik, meg felül, meg mindenre felkapaszkodik és feláll, és egész nap mást se csinál, mint intézkedik, és sportol, és érdeklődik. És mindent megeszik, nem finnyáskodik, és evés közben azt kiabálja, hogy NYAMMM, meg ha enni akar, akkor is azt kiabálja, hogy NYAMMM. És mindenkire mosolyog és olyan szép, mint Terence Hill, Robert Redford vagy akár Paul Newman, szőke a haja, cserzett a bőre és olyan kontaktlencsekék a szeme.

Több olyan kép nem fog szerintem készülni, amin egymás mellett fekszenek a Jancsival, mert a Miska annál sokkal izgágábbá változott, minthogy pózoljon meg egyhelyben feküdjön csak úgy. Mostmár inkább rámászik a Jancsira, leveszi a zokniját, kitépi a haját és a fülébe üvölt. Az első hármat elég jól tolerálja a Jáni, csak hát az üvöltést, azt egyáltalán nem. Elég cuki, ahogy kelletlen arccal próbálja kiszabadítani a kezét az öccse szájából, meg az öccse is elég cuki, ahogy próbálja lerágni a bátyja karját. Két koszostérdű, koszos képű gyerek anyukája lettem! Tök jó! Mostmár a Jancsit is le lehet rakni a fűbe, és lehet fagyit nyomni a szájához, amit hajlandó megnyalni. A Mihály pedig megette élete első marék homokját, és a fagyit is kicsavarta a kezemből, és csúszkál a koszban. Remélem ezt nem olvassa a gyermekvédelem.

A Miska iszonyú ügyes, és csak úgy fejlődik magától, anélkül, hogy egy szalmaszálat is keresztbe kéne tennünk, (ezt pont így képzeltem, köszönöm!), közben viszont egy kis lüke még, nem érti, hogy mit beszélek neki, nem is érdekli, és csak megy, mint egy felhúzós egér. A Jancsi ezzel szemben mozgását illetően többezer szalmaszál keresztbetevését igényli, viszont pontosan érti, hogy mit mondunk neki, és nagyon érdekli is, és meg lehet vele beszélni hogy mit szeretne, és mi a baja. Szóval ő már nagy és okos, csak várjuk, hogy ügyes is legyen, a Miska meg kicsi és ügyes, és várjuk, hogy okos is legyen. És ez így is lesz! Viszont mind a ketten annyira szépek! Kár, hogy égre földre keresem a fényképezőt, és mégsem találom!

3 megjegyzés:

  1. Fruzsi, nézd meg, nem a Miska dugta-e el a fényképezőt :-) Motoregerek csinálnak ilyesmit héha a legnagyobb jószándékkal :-) Legalábbis Dönci egyszer kidobta a kukába a Helen Doronos céges telefont, ami pont le volt némítva és soha meg nem találtam volna, ha nem lett volna épp tele a kuka és levitelkor észre nem veszem.... :-) Biztos már elege volt abból, hogy nem vele foglalkozom.... Remélem, Klári nem olvassa :-)))

    VálaszTörlés
  2. talán nem ártana egyszer átmennem hozzátok és csinálni néhány képecskét...??? szíves-örömest! a többit mélben.. ;) olyan jól írsz Fruzsi, egy élmény olvasni, imádom :)))))))

    VálaszTörlés
  3. Csilla! Majd kifaggatom, hogy hová dugta, remélem megtörik, és bevallja.

    Kata! köszi:) a képcsinálás pedig nagyon szuper ajánlat, főleg ezekben a nyomorúságos fotótlan időkben. mindenképp!

    VálaszTörlés