Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2011. augusztus 30., kedd

Fejfeljancsi

Nagyon sokat nyaraltunk az idén, ezért sem írtam, mert a sok üdülés nagyon kifárasztott. Amúgy tényleg, de attól még jó volt. Szóval, sajnálom, hogy nem írtam, mert én is utálom, ha egy blogra, amit olvasok nem ír a gazdája, de nézzük a dolog jó oldalát, most írok.
Most például arról, hogy a fejfeljancsi tényleg fejfel lett, nagyon nagyon sokat erősödött a nyáron a János, egyenesen megtáltosodott. Ennek feltehetőleg köze van ahhoz, hogy leépítettem a szerintem eddig is feleslegesen szedett epilepszia gyógyszerét. Most ennek köszönhetően sokkal virgoncabb és figyelmesebb, és erősebb. Olyanokat csinál, hogy ül az ölemben ül szálfa egyenesen, és biciklizik a lábaival, tiszta spinning, csak pedálozik, pedálozik, ugrál és hozzá üdvözült képpel vigyorog. Aztán még azt is csinálja, hogy nagyon nagyon kevés segítséggel térdel, támaszkodik a karjain, és tartja a fejét miközben büszkén mosolyog, sőt, ma még határozottan ki is nyomta magát saját erejéből, nem csak én raktam bele egy pózba, amit megtartott (ami egyébként szintén nagy dolog, ha sikerül, és amúgy egyre többször egyre tovább sikerül). Aztán még azt is csinálja, hogy a lejtőjén szédületes sebességgel lekúszik, igaz a fejét ilyenkor nem emeli, de a lábai fürgék, mint a gyíké, és sokszor még a jutalom pihenő feladatot sem kéri, hanem megint le akar jönni. Élvezi a száguldást. Persze közben sír, de szerintem azért, hogy legyen elég levegője, mert amint leér, és ölbekapom, abbahagyja, és büszke, üdvözült képpel vigyorog, és várja, hogy feldobjam a levegőbe, amitől viszont én leszek hamarosan gerinc sérült, de nem baj, majd tornáztat a Jancsi.
Okosabb is lett, mindenféle dolgokra emlékszik, tudja a színeket, az állatokat, tudja, hogy hol jártunk, és mit láttunk, tudja a dalszövegeket is, ez abból derül ki, hogy ha egy dalban elhangzik a csók per puszi kifejezés, elkezd cuppogni, épp egy hajszállal a kimondott szó előtt, de ha dúdoljuk csak, akkor is éppen akkor cuppog, amikor kell. Tudja, na, ha ezt tudja, akkor a többit is, csak arra nincs még szava. És állítólag lát egy csomó mindent, például azt állította, hogy látta a medvét és a muflont, és a sast, pedig ezek tök terepszínű, messze elhelyezkedő élőlények voltak, szóval nem tudom, hogy ugyanazt értjük-e a látni kifejezés alatt, vagyishát remélem, hogy ugyanazt értjük, és ő igazat beszél. De ezt most nagyon nehezemre esik még elhinni, de valamit azért biztos lát, hogy ott jön-megy valami, ha nem is egy színtiszta muflon. Azért elég szívesen belebújnék a bőrébe egy napra, hogy tudjam, hogy milyen Neki lenni, és milyen a világot látni, hallani, ha az ember Jancsi. Vannak ilyen filmek, amiben valami megbolydult talizmán kicseréli két ember testét épp annyi időre, ami mindkettejüknek pont nagyon tanulságos, na ilyet szeretnék én. Van valakinek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése