Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2011. szeptember 15., csütörtök

Azért pár dolog

A három nap ovibajárás alatt támad néhány gondolatom, amit azért leírok.
Ami miatt sokáig azt gondoltam, hogy sose fogom oviba adni a Jancsit az például az, hogy ott van szabadfoglalkozás, amikor nem történik hivatalosan semmi, a gyerkekek maguk játszanak, ha tudnak. Ha tudnak. És hát eljött az a pillanat, hogy vége lett a szuper csoportos foglakozásnak, és közös reggelizésnek, jöhetett a vidám szabadfoglalkozás... persze ilyenkor azért játszanak velük, meg mindenkit innen oda rakosgatnak, hogy legyen némi kihívás ebben az időben is, de hát nem az az igazi aktív elfoglaltság ez, amit szeretnek a bonyolult gyerekek bonyolult anyukái. Na ekkor ott álltam és néztem, hogy akkor most mi van, a Jancsi vajon mit fog majd csinálni ilyenkor ha nem én leszek vele, blablabla satöbbi, egyik lábamról a másikra álltam, aztán gondoltam tornázom vele kicsit vagy valami, ettől elhányta magát, én meg egyre szarabbul éreztem magam. Aztán ezen elgondolkoztam, és arra jutottam, hogy itthon is simán van, hogy akár egy-másfél órát nem csinálok vele semmi hasznosat, csak fekszik/ül, és figyeli, hogy mi van vagy táncol a kedvenc lemezére vagy zongorázgat, vagy hallgatja, hogy énekelek neki, de ilyenkor nem érzem magam bénán, mert van más dolgom, mosogatok, vagy a Miskával sertepertélek például. A Jancsi viszont tök jól érzi magát, semmi baja a szabadfoglalkozással, és nekem sincs. Ilyenkor. Tehát az oviban se kell, hogy legyen, csak attól éreztem magam bénán, hogy késztetést éreztem arra, hogy csináljak vele valamit, miközben tudtam, hogy most azt kéne tesztelnem, hogy ő mit fog csinálni, ha én nem leszek ott.
Ott egy csomó gyerek, már az érdekes neki, ha valaki mellette van, és lehet vele barátkozni, vagy ha van zene, akkor gond már nem lehet. Éppen ezért ment oviba, hogy gyerekek között legyen.
Aztán a másik dolog, hogy a csoportos foglalkozások alatt végig az ujját rágcsálja, és nagyon nehezen hajandó bármi mást csinálni. Ezt szerintem azért teszi, mert túl sok az inger, pláne a hang, ígyhát védekezik. Jobb, mint ha sírna-rína, de nyilván nem az a cél, hogy pusztán túléljen. Ezen is aggódhatnék, de éppen ezért ment oviba, hogy kinyíljon például olyan helyzetekben is, ahol nem ő a főszereplő, ahol nem otthon van, és ahol nem valamelyik rajongó rokona a másik fél. És éppen azért is ment oviba, hogy ilyen helyzetekben is merjen figyelni és reagálni, amit amúgy tök jól tud, mégis sokszor iyenkor előadja hogy ő egy nagyon fogyatékos kisfiú, sőt egy zsák krumpli csak, kár neki bármit is mutogatni. És persze van, hogy ezt azért csinálja, mert unja, ami történik, de most tuti, hogy nem, mert, ami történik az tényleg izgalmas. Szóval remélem, hogy idővel abbahagyja az ujjrágcslást, és kiabálni fog a bohócnak, hogy hozzá menjen oda énekelni.
Aztán aggódtam még azon is, hogy nincs elég torna, ez sajnos így is van, de ezt az aggodalmamat meg abszolút elfogadták és megértették, és az lett a megoldás, hogy nem heti négy, hanem három fél napot jár. A maradék időben majd rengeteget tornázunk. Ez is pipa.
És bónuszként egyszercsak nem hasonlítgatok többé, hogy ki mit tud. Már eléggé vártam, hogy ez bekövetkezzen, mert nagyon utáltam magam ezért. Ezek a gyerekek mind egyéniségek, hősök és édes pofák, ki ebben jobb, ki abban, a Jancsi teljesen a helyén van köztük.

3 megjegyzés:

  1. Ó, hogy az a ... :-( Nagyon odakoncentrálok... (ugye tudod, hogy a takony és a shuntműködés között is van összefüggés...? persze hogy tudod, csak úgy jelzem, hogy simán lehet a huruttól is részleges dugulás...) Ezermillió drukkok!!!

    VálaszTörlés
  2. nagyon vártam már, hogy írj az oviról! örülök, hogy jók a tapasztalatok és hogy "megbékéltél" dolgokkal, ez nagyon fontos!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Remélem jobban lesztek hamar:) Csak hogy tudd, együtt érzek, bár ez egy teljesen másmilyen "ovi" nevezetesen bölcsi, és a Sára is teljesen más, de mi ugyanúgy betaknyosodtunk...és nem bírunk belőle kilábalni! Ami az ingeráradatot illeti: Sára holtfáradt estére, 8-kor már alszik, de a jó hír az hogy megszokják ezt is és utána köthetjük fel a gatyát hogy otthon is elég szórakozás legyen!

    VálaszTörlés