Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2012. június 15., péntek

Az örök juhászmezőkre

Oda költözött az öreg Sári kutyánk, a loncsos tagbaszakadt, folyton ugató, vendégek lábába kapaszkodó nyavalyás kis pulink. Remélem, hogy annak ellenére, hogy sokszor voltunk kénytelenek ráripakodni, hogy fogja be a száját végre, jó volt neki nálunk lenni kutyának.
Nálunk eddig nem lehetett köszönni, mert akkor a Sári torkaszakadtából ugatni kezdett, hogy aki egyszer csatlakozott a nyájhoz, az ne nagyon ugráljon, meg ne akarjon mostmár elmenni, maradjon csak szépen ott ahol van. Nem lehetett csöngetni, mert a Sári torkaszakadtából ugatott, hogy jött valaki jött valaki! mit akar, ki az, és meddig marad? Vannak náhányan, akik azt is elmondhatják magukról, hogy a lábukba harapott, hogy marasztalja őket. Most lehet csöngetni is, elköszönni is és sértetlenül távozni is, de nem esik jól, pedig mennyit szapultuk szegény fejét, hogy halkuljon már el, mert felébrednek a gyerekek. Amúgy nem is ébredtek fel rá soha, és a Sári még azt is elnézte a Miskának, hogy botokkal kergeti, pedig zsémbes öregasszony volt már, mire a Miska idepottyant a nyájába, de befogadta szó nélkül őt is és a Jancsit is. Drága kis kidőlt bedőlt Sári kutya, érezd magad jól és tereld a bárányfelhőket mindig jó helyre az örök juhászmezőkön.

6 megjegyzés:

  1. Nem volt ugyan szivemcsücske se a Sári, se a Rézi, de fura lesz a házatok ugató, morgó puli nélkül...

    VálaszTörlés
  2. Fruzsi, olyan jól írsz!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia Fruzsi!
    Egy ideje olvaslak titeket, de egy kérdés miatt előbújnék :). Létezik, hogy titeket láttalak múlt héten a Festetics kastély parkjában? Miska a kavicsokat túrta elmélyülten, de Jancsi is nagyon jól érezte magát, azt hiszem a te kezedben. Legszívesebben odamentem volna köszönni, de elég furán vette volna ki magát :).
    Egy olvasód :)

    VálaszTörlés
  4. de jó! létezik! ott voltunk. kár hgy nem jötél oda.. biztos zavarba jöttem volna, de vicces lett volna! nahát! legközelebb gyere oda :)

    VálaszTörlés
  5. Szia,
    tudom, hogy ez már lassan két hónapja történt, de valamiért csak most olvastam. Én tudok valakit, aki meglovagolhatná a Sárit és tépkedhetné a szőrét és hallgathatná az ugatását odafönt! :-) puszi

    VálaszTörlés
  6. Hát persze! ő a kisbojtár, a bárányfelhők főnöke, ami nagyon komoly feladat! Sári kutya pedig nagyon vigyáz rá, abban biztos lehetsz

    VálaszTörlés