Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2012. augusztus 31., péntek

Brotherhood

Eljött az az idő, hogy a kisfiaim együtt szórakoznak. Nagyon vártam már, hogy kezdjenek valamit egymással. Eleinte mindig egymás mellett feküdtek, és néha összegabalyodtak, amit örömmel láttam, mert mégiscsak kontaktáltak egymással ha esetlegesen is. Aztán a Miska elkezdett megállás nélkül mászni, meg menni, és tett rá, hogy mi van a Jancsival, a Jancsi meg csak figyelte, hogy milyen ügyekben jár el a testvére. Most viszont már játszanak. Főleg azt, hogy röhögtetik egymást. Például a Miska észreveszi, hogy a Jancsi egy hangon nevet, akkor azt egy darabig ismételgeti, amíg hat, aztán próbál újabb és újabb bohóctréfákkal előállni, amiken én mindig, a Jancsi majdnem mindig nagyon jól mulatunk. A Miska meg azon szórakozik, hogy mi nevetünk. Aztán azt is játsszák, hogy a Miska dolgokat tesz a Jancsi szájába, aki tök ügyes, mert nem hányja el magát feltétlenül, és amikor a Mihály végre kiveszi  a szájából a legóembert vagy a paradicsomot, mindig hálásan mosolyog. De az is nagyon jó vicc, ha a Miska bedugja az ujját a Jancsi orrába.
Van az a játék is, hogy a Miska ráül a Jáncsi lábára, mondja, hogy húz húz, a Jancsi meg kihúzza a lábát, felrúgja a Miskát,és akkor mindketten röhögnek.
De sajnos az élet nem fenékig tejfel, ugyanis a féltékenység és a sárga irígység is életünk részét képezik, a Miska olykor nekiesik a Jancsinak, ha épp rosszkor ül az ölemben vagy rossz játékkal próbál játszani, mire a Jancsi megsértődik, és akkor együtt bőgnek.  Bár ha a Jancsi véletlenül inkább nevetni kezd a Miska felháborodásán, akkor a Miskának megtetszik, hogy akkor most röhögnek és átváltanak a nevettetős játékra. Mondom is mindig a Jancsinak, hogy a nevetés a legjobb fegyver, fiam!
És az is zseniális, ahogy a Jancsi pontosan tudja, hogy a Miska milyen szándékkal közelít, mert ha a legjobb szándékkal átgyalogol fején, vagy a gyomrán ugrál, akkor ugyan húzza a száját, de sose sír, viszont, ha az irígység vagy a féltékenység hangját üti meg vele szemben, rögtön biggyed a szája és keserves sírásban tör ki.
A Jancsi igazi ártatlan lélek, semmi rosszindulat nincs benne, ő mindig örül a Miskának, és mélységesen elszomorítja, ha az öccse nem viselkedik elég előzékenyen. A Miska meg, noha olykor bántalmazza a bátyját, ha a Jancsi sírni kezd, vagy bármi baja van, azonnal aggodalmaskodva szalad a segítségére, és megsimogatja, és vigasztalgatja,  illetve értesít egy felnőttet, hogy baj van a Jancsi hányt vagy sír vagy köhögött vagy bármi.
 Nagyon nagyon szeretem ezt a mozit nézni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése