Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2013. április 6., szombat

3, azaz három, azaz HÁROM...

... gyerekünk van mostmár! Hát épp ahogy megjósoltam, mindenórás voltam tényleg. Éppen a kijelölt időpontnál egy hónappal hamarabb, DE NEM ELŐBB, megszületett komoly felnőtt nevén Éva, de magunk közt csak Vica lányunk. A jeles nap 2013. április 2. Ő egy komoly kislány, nem a bolondok napján született. Paraméterei: icike picike, de éppen elég nagy ahhoz, hogy még hazaengedjenek simán. Különben is láttunk már kisebbet. Sokkal nagyobbat nem. Én három gyerekben hordok ki annyit, mint egy bátrabb kismama egyben, úgy kb 5 és fél kilót. Na jó az azért extrém, de tudjuk, hogy van ilyen is. Én a magam részéről a mütyűrökre specializálódtam. Szóval nagyon szép, nagyon formás, nagyon picike, nagyon békés, annyira, hogy úgy kell felverni, hogy egyen, amúgy alszik, mint a tej, eddig kb ötször három percet volt ébren, de még a hasamban kéne lennie, ezt pótolja így az a kis aranyalma fejecske. Mondjuk ott többet ugrált.
Minden flottul ment, nekem beindultak a fájásaim, futottunk a kórházba, ott még kicsit szenvedtem, úgy 4 órát, ilyen olyan mérőkkel a hasamon, ágyhoz szegezve próbáltam kibírni, hogy nagyon fáj, aztán mivel, ha nem lettem volna kötelező császármetszésre ítélve, pikk pakk megszületett volna a Vica, inkább villámgyorsan műtőbe toltak, ott intézkedtek, és lám pikk pakk meg is született. Annak örülök, hogy mint a Miska ő is magától indult kifelé, noha mindkettőjüknél köteleztek a császárra, mert a Jancsi születésekor szerzett függőleges hasfelmetszésemmel nem mertek szülni hagyni. Ez amúgy életem egyik legnagyobb bánata és hiányérzete, de mivel nincs mit tenni, lenyelem. Utálom a császármetszést, nagyon fáj még mindig, használhatatlan invalídus vagyok.
A bátyak reakciói nagyon megleptek.  Azt gondoltam, hogy a Miska féltékeny lesz és tüntetően undok velem, erre föl boldogan vette át a húgát a kórházfolyosón, közölte, hogy megmentem Bicát a kójházból, ő Bica, van foga? van jába? majd némi szülői segítséggel behelyezte az autósülésébe. Puszilgatja, birizgálja, anyatejet akar étkezni, befekszik a bölcsőbe és oázik, ilyeneket mond, hogy én szejetem Bicát, fogjajkozom veje! és engem is szeret még, pedig elhagytam kétszer három napra. Este, amikor énekeltem neki kb hatvanszor kérdezte, hogy Mama?gondolom ellenőrizte, hogy ott vagyok-e valóban és nem magnóról éneklek vagy ilyesmi.
A Jancsi meg, hát nagyon büszke vagyok rá, úgy viselkedik, mint egy igazi suttyó ötéves, aszongya a tábláján: Mindenki Vicát szereti csak meghogy remélem Vicának van saját családja, aki szereti. Duzzog, nyavajgós, biggyeszt, durcás és lépten nyomon hangoztatja, hogy nem szeretjük már. Annyira cuki. De tökre értem, az ő életéből is eltűntem kétszer három napra és, nem tudom most ölelgetni se meg összebújni, mert rohadtul fáj a hasam, és abban a percben halnék meg, ha ráfeküdne, és ez neki nyilván nagyon vacak. Azért azt állítja, hogy szereti a Vicát, de az eddigi extatikus rajongása alapján kb tüzijátékot vártam volna tőle, de minimum boldog arckifejezést, mire ő bús és blazírt pofával mintegy eltűri hogy várvavárt, általa intézett kishúgát az ölébe helyezzük. Szerintem csodálatosan kifinomut reakció, és egyben arra utal, hogy Jánokka sem csupán egymerő éteri jóindulat, hanem megátalkodott átlagos ötéves, ami valahol megnyugtató, mert annyira normális. Mindkét kisfiamra nagyon büszke vagyok, s nemkülönben  a kislányomra, aki mindezt békés, zavartalan álomban tűri. És tudom, hogy csodaszuper csoda csapat lesznek ők hárman az életben, de legalábbis nagyon remélem.

Vica:










15 megjegyzés:

  1. Édesek mind, jó családba született Vica!

    VálaszTörlés
  2. Csodásak Mindhárman!!!♥ Szívből gratulálok itt is és nagyon jó egészséget kívánok a családnak!!!♥

    VálaszTörlés
  3. Nagyon röhögtem a képeken :D Jánokka a kiskamasz

    VálaszTörlés
  4. gratulálok, csudaszépek a hármak! szép kerek lett a világ 3 gyerekkel - nálunk is 2 báty jut az egyszem lányra, jó felállás ez :-)
    minden jót nektek, egészséget, békességet, Jancsidurcát, Miska'fogjajkozást', ami kell, mindent! :-))
    Kriza

    VálaszTörlés
  5. Isten hozta a királylányt, boldog nulladik szülinapot neki! A fiúk meg tündériek, a suttyó ötévesen meg nagyon röhögtem, mert az én legkisebbemre is tökéletesen illik a leírás, ha hoznék még egy kisbabát a házhoz, szerintem kidobná a kukába :-) De ez így van rendben. :-) Kitartás, gyors sebgyógyulást és gratula!!!!

    VálaszTörlés
  6. Jancsi 5 éves szülinapjára öten lettetek, annyira népmesei, hogy hű! De Vica azért menősen megvárta, hogy minden évben Jancsi kapjon először ajándékot, okos jány, sokra viszi!:) Nagyon sok boldogságot, jó egészséget a hatalmas nagy családnak!:)

    VálaszTörlés
  7. Valamiért múltkor nem sikerült kommentelnem, most próbálom újra. Háromszoros hiphiphurrá a harmadiknak! :) Pont olyan a jobb füle, mint a Jancsinak!

    VálaszTörlés
  8. Ez aztán a szülinapi ajándék, nagyon jó Neked, Jancsi! Bár lehet, hogy Te ezt most még másként látod :-) csak nehogy aztán Miska is ilyen szülinapi igényekkel álljon elő, hihi :-) de tudom, nálatok az sem lenne gond - szuperek vagytok!

    VálaszTörlés
  9. köszönjük a sok áldomást!
    tényleg nagyon udvarias volt az időzítés, és nagyon szépen meghallgatta a kérésemet, miszerint áprilisban leghamarabb. ez egy nagyon ügyes kislány.
    Krisz szerintem nem lenne olyan orvos, aki látva rovott múltamat, nem küldene el az anyámba ha előállnék a negyedik gyerek ötletével :)

    VálaszTörlés
  10. fruzsi, úgy örülök!!!
    gratulálok nektek, szép nagy család lettetek!
    unatkozni nem fogsz :-)
    lamarti

    VálaszTörlés
  11. Isten hozott, Vica-baba! Hát Kos lettél :) Persze mindig nagy kérdés, hogy a foganás időpontját nézze-e az ember vagy a kibújásét. Mindegy is. Az számít, hogy ki az anyuci meg az apuci nomeg a tesók, és abból a legjobbak jutottak!!! Gyors sebgyógyulást - remélem azóta már jobb!

    VálaszTörlés