Tulipánból paprika, paprikából Jancsika, Jancsikából kiskirály, kiskirályból tulipán.

2013. február 25., hétfő

A kisfiú, akinek sosem áll be a szája

Csak, hogy a Miska is aranyba legyen foglalva, idézném kb egy napját, de a teljesség igénye nélkül, persze lehet, hogy ez kívülállóként rém unalmas, ezt nem tudom felmérni, én ezt hallgatom egész nap, és nagyon jól szórakozom:

Mama! hóóóóvagy!? Hóóvagy Mamám!? akajok kiszáááni! Föjébjedtem, jót ajudtam! hóvan papucsom? Micsiál Lókabóka, micsiál Cicó? Akajok mesét nézni! akajok mesét nézni!
Mama kinek tujmiszkojsz? Ne tujmiszkoj többet Mama! Ez kinek jeggejije? Akajok enni kását! hozom csokit! Hóvan csokis kásám? én akajom egyedül, segítek neked! Ki van hasadban Mama? Szejetem Hecsit! Kibújik megölelgetem! játszom vele!
Oji! Oji kelj föl! Oji ébjesztő, Szia Jancsi, szia , megsimogatom Jancsit! Akajok mesét nézni! Hóvan kásám! Én akajom belejakni csokim!  Ez milyen csoki? Ez milyen finom?
Jancsi ne jugdoss, ne kajimpáj engem, én jendesen etetlek téged! Jancsin én sapkám van? kőcsönadtam neki? jószívű vagyok! Mét síj Jancsi? mét? Oji, hová ment Oji? Mét oviba ment, hóvan ijodája? Akajok mesét nézni, micsiál Lókabóka? Micsiál Cicó?Nagyon pisis vagyok, csejéjd ki pejenkám! Átpisijtem pizsamámat! Mét őtözünk, hová megyünk? hová megy Lókabóka? Mama bedezodojozlak, én segítek neked dezodojozni. Hajam olyan szép jett! fésüjöm én! micsiál Lókabóka? Jefésüjöm hajamat! Nézd hogy fésüjöm hajamat! Szép jett hajam!  Ez mentolos, Mama? Milyen milyen milyen gyümőőőcsös? Mét nem ízjik neked, ki szejeti? Kipjóbálom, megkóóstolom!
Mosom fogamat! megmostam fogamat! Fésüjöm, nézd hogy fésüjöm!
Ülj itt ülj, íjok neked valamit! ez nem működik, inkább másikat hozok , Mama. Hoj a másik hoj?

Én vágom , én vágom! Kinyitod nekem , Mama?
Kimejült ejem ebbő, nem tudok menni, vacak, nem timmel vajami, nem tudok ülve megszejelni.  Hadd segítsek íjni! Ez nem működik , Mama. Ez működik? Föjvijágítom kavicsomat én közben. Vijágítom kavicsomat, segíts nekem, föjkapcsoltam, föjvijágítottam, nézd meg! Nézd meg lyukban, nézzük meg együtt!
Takonyos vagyok!
Mi az? Mi hang? mét mét? Jossz gombot megnyomott? én nyomtam meg! Oji megnyomott jiasztót. ki jiasztott be, Mama, ki?
Ezt ki építette? Oji? Én is építettem? Ezt ki issza meg vizet? ez ki szénája? ez póni? juhában füjdik? mét koszos ő? mét mét? hova megy ő , Mama? hova megy ő, Mama? hova megy ő? Ez ki atója? Micsiál Lókabóka?
Én nem ámos vagyok! hóvan cimóm? Nem bemászni akajok ágyikómba! Mama énekelj nekem utósót, énekeld Bóbita táncol! 
Föjébjedtem, jót ajudtam, kiszájni akajok én, hóóvan papucsom? 
Jukka hóvan, Micsiál Jukka? Vájom Jukkámat!

Én jáncigájom ezt, Mama jáncigáljuk, vesszünk össze jajta! Ez hangyás szappanom, bejakom táskámba, ez szappan Mama? hóvan csomó szappanom, hóóvan csomóm? ez fontos dógaim, ne nyúlj hozzá, nem neked vajó! ez nekem vajó, Mama? beszélgessünk fontos dógainkat! 

 Akajok vacsojázni, akajok szanolázni nagypapával
Ojiiii! Ojiiii! szejetem Ojimat!
kéjek még szappant, utósót hadd zunahozzak még, én egyedül, akajom, én akajom, akajok még zunahozni. Nem ajudni akajok, óvassunk utósót, én énekejek Jancsinak, bóbita táncoj!!!!
Óvasni akajok, utósót! nem akajok ajudni! Mama jajzoj nekem, micsiál Cicó, 
mét angyalok ülnek? kik fuvojájnak? mit épít? ki ajszik? ki pihen? még utósót énekelj nekem! hó van nyonyim? kéjek vizet! itass engem!
8 megjegyzés:

 1. hahaha ez szuperjo, ugy tunik tenyleg mindket gyerek szuperjofej ^_^

  VálaszTörlés
 2. "Mama mét jöhögsz? Ne hisztizz!"

  VálaszTörlés
 3. jajdecuki :) Szedultem a vegere kicsit meg olvasni is, milyen lehet neked egesz nap!? Az biztos, h kivulallokent sem unalmas, nagyon helyes kisfiu, tele szeretettel :)

  VálaszTörlés
 4. Hát megértelek, Fruzsi - ennél szórakoztatóbb nincs is a világon :-) Hallgatni tuti jobb, mint olvasni (az is csúcs volt) meg vannak hozzá nagy szemek és kisgyerekillat, kis kezek és egyebek :-)
  Cserébe kis szösszenet enyéimtől: Peti (10 múlt) "Na, Anya, jön ám a kamaszkor!" Dönci (Dénes, az öccse, 8 lesz hamarosan) Nálam meg a komisz-kor! :-) :-)
  A szórakozás nem múlik el, csak átalakul :-)

  Egyéb szösszenetek... Egyik du nagyon fáj ta fejem, kértem, hogy önállóan intézzék ügyesen a dolgaikat, amíg pihenek..Dönci "Anya nincs jól, gyerekek megértik" (Madagaszkár c mesében mondja az oroszlán: Alex éhes, Alex eszik... ezt szoktuk figurázni - Anya álmos, Anya alszik pl... Ebből alkotta fentit Dönci)
  Másik, táncolni indulok: Peti "Csinos vagy anya, érezd jól magad!"
  Imádnivalóak a komisz kamaszok (is).

  VálaszTörlés
 5. hát ez bazi jó, egészen az utolsó bekezdésig egy szót hiányoltam, de aztán az is meg lett! "én egyedül" - nálunk ez most nagggyon fontos! Imádom Miskát (is :-)!!

  VálaszTörlés